سوله صنعتی

سوله صنعتی
ساخت سوله صنعتی فرآیندی است که طی آن سازه‌های فلزی بزرگی به نام سوله برای مصارف صنعتی ساخته می‌شوند. این سازه‌ها به دلیل سرعت ساخت بالا، انعطاف‌پذیری در طراحی و مقاومت در برابر شرایط مختلف آب و هوایی، انتخابی ایده‌آل برای بسیاری از صنایع هستند.

سوله‌های صنعتی معمولاً برای کاربری‌هایی مانند کارگاه‌های تولیدی، انبارها، سالن‌های تولید و سایر تاسیسات صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سازه‌ها از قطعات فلزی پیش‌ساخته‌ای تشکیل شده‌اند که در محل پروژه مونتاژ می‌شوند و می‌توانند در ابعاد و اشکال مختلفی طراحی و ساخته شوند. مزایای ساخت سوله صنعتی شامل سرعت ساخت بالا، هزینه ساخت نسبتا پایین، مقاومت بالا در برابر زلزله و سایر عوامل محیطی، و امکان سفارشی‌سازی برای نیازهای خاص هر پروژه است.

انواع سوله های صنعتی
سوله های تک دهانه
سوله های دو یا چند دهانه با ستون مشترک
سوله دو دهانه
سوله های قوسی
سوله چند ضلعی

 

ساخت سوله صنعتی
ساخت سوله صنعتی بسیار تخصصی می باشد. در ساخت سوله صنعتی باید موارد فنی به دقت و با رعایت اصول و فاکتورهای استاندارد سازی لحاظ شوند. بی دقتی در طراحی، ساخت و رعایت این اصول می‌تواند خسارت های جبران ‌ناپذیری را برای تولیدکننده و کارفرما به همراه داشته باشد. پائین آمدن استحکام و مقاومت سازه، از لحاظ زمان و صرف هزینه های بالا نتایجی است که از این امر ناشی می شود.

انواع سوله صنعتی
بلحاظ شکل، انواع سوله کارگاهی و صنعتی را میتوان در دسته بندی های زیر قرار داد:

سوله‌های قوسی و هلالی
سوله چندضلعی صنعتی
سوله تک دهانه (به شکل هشت)
سوله‌ دو دهانه دارای ستون مشترک (به شکل هشتاد و هشت)
ساختارهای دو و چند دهانه‌ای. (به شکل هشتاد و هشت؛ هشتصد و هشتاد و هشت و یا ۸۸۸۸)
ساخت سوله های شیبدار
سازه های بتنی
انبارهای سوله‌ای سقف فایبرگلاسی
هریک از این مدلها بسته به نوع اقلیم منطقه، بودجه کارفرمایان و نیازهای کاربری، قابلیت طراحی، ساخت و استفاده دارند.

ا

نواع سوله از نظر اندازه به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند که البته با توجه به نوع کاربری متغییر است.

۱. سوله با مساحت ۲۰۰ متر
۲. سوله با مساحت ۳۰۰ متر
۳. سوله با مساحت ۵۰۰ متر
۴. سوله با مساحت ۱۰۰۰ متر
۵. سوله با مساحت ۲۰۰۰ متر
۶. سوله با مساحت ۵۰۰۰ متر

طراحی سوله صنعتی
برآورد میزان نیروی وارده باد و برف و زلزله به سازه
ارتفاع جانبی سوله
محاسبه ارتفاع تاج سوله
محاسبه شیب سقف سوله
محاسبه دهانه عرضی سوله
طول سوله و تعداد ستون های مورد استفاده
میزان بار وارده جرثقیل سقفی
و نوع پوشش سقف سوله

 

اهمیت سوله های صنعتی
دنیایی را بدون سوله های صنعتی تصور کنید. هرج و مرج حاکم خواهد شد، زیرا فرآیندهای تولید، کالاها و تجهیزات در معرض عناصر محیطی قرار خواهند گرفت. از دلایلی که ثابت می کنند سوله های صنعتی ضروری و مهم هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
حفاظت در برابر عوامل محیطی: سوله های صنعتی از مواد و ماشین آلات در برابر باران، آفتاب و شرایط آب و هوایی نامساعد محافظت می کنند.
امنیت بالا: سوله ها فضای امنی را برای شما فراهم می کنند و خطر سرقت یا خرابکاری را کاهش می دهند.
افزایش بهره وری و تسریع روند کاری: با ساخت یک سوله متناسب با نیاز های خود و داشتن یک فضای اختصاصی، می توانید عملیات کاری خود را با سرعت هرچه بیشتر جلو برده و باعث افزایش بهره وری شوید.

 

کاربردهای ساخت سوله‌های صنعتی
کاربرد‌های سوله‌های صنعتی بسیار گسترده هستند ولی موارد زیر از جمله مهم‌ترین آن‌ها هستند.

ساخت کارگاه
سوله‌های صنعتی را می‌توان متناسب با اهداف کارگاهی و مشابه آن، از مرکز تعمیرات اتومبیل گرفته تا تولیدکنندگان پنجره ، ساخت. با در نظر گرفتن ویژگی‌هایی مانند عایق بندی پنجره‌ها، روکش‌ها، نمای بیرونی و جداکننده‌های داخلی می‌توان یک سازه بسیار مقاوم و بادوام ساخت.

ساخت مراکز پرورش دام و طیور
سوله‌های صنعتی به دلیل استحکام بالایی که دارند برای ساخت مرغ داری و گاوداری و اهدافی مانند این بسیار مناسب هستند اما این بستگی به انتخاب ما دارد که می‌خواهیم چه بازدهی از مکان و شغل خود داشته باشیم. سوله‌های صنعتی ، سهولت در انجام کار‌های زراعی و حیوانی را به ارمغان می‌آورند.

سوله‌های تجاری
با ساخت سوله‌های صنعتی-تجاری طیف گسترده‌ای از اهداف تجاری پوشش داده خواهند شد. از آنجا که استفاده از فضای سوله‌های صنعتی برای این نوع ساختمان‌ها اساسی است، باید سوله‌های خود را متناسب با نیاز‌های کسب و کار احداث کرد.

سوله صنعتی سبک
سوله سبک صنعتی به سازه‌ای می‌گویند که با انجام طراحی خاص و به صورت بسیار سبک ساخته می‌شود. سقف این سوله معمولا شیب‌دار یا منحنی بوده و دهانه آن بسیار بزرگ است. از سوله فوق سبک صنعتی می‌توان در ساخت کارخانه‌ها، انبار‌ها، مرغداری‌ها، گاوداری‌ها، آشیانه‌های هواپیما، تعمیرگاه‌ها، فروشگاه‌ها و سالن‌های ورزشی استفاده نمود.

 

قیمت سوله صنعتی
هزینه ساخت سوله صنعتی در هر کاربری به عوامل متعددی بستگی دارد. مهمترین این عوامل متراژ دهانه سوله می باشد
قیمت سوله سبک و سنگین صنعتی
قیمت سوله کارگاهی سبک و سنگین در شرایط دهانه ای کم یا عریض، متفاوت است. تفاوت قیمتی این سازه ها بر اساس میزان دهانه، گاهاَ به حدی زیاد است که انتخاب کارفرمایان را بطورکلی عوض میکند. پیشنهاد میشود جهت درک بهتر این مبحث، به حالات زیر توجه نمایید:

دهانه های زیر 17-18 متر:
هزینه ساخت سوله‌های صنعتی سبک در دهانه های زیر 17 الی 18 متر، بسیار بیشتر از مدلهای سنگین است. زیرا طبق یک قاعده‌ی کلی و با توجه به شیوه‌های ساخت هزینه بردار و خاص‌تر، هرچقدر دهانه‌ها بیشتر باشد، قیمت سوله‌ سبک صنعتی مناسبتر خواهد بود.

هزینه دهانه های 17 الی 22 متر:
تقریباَ میتوان گفت هزینه نصب و ساخت در این میزان دهانه، بین هر دو مدل سبک و سنگین یکسان است.

دهانه‌های بالای 22 متر:
سوله‌های سبک، پادشاه سازه های با دهانه زیاد (بالای 22 متر) هستند. به هر میزان که دهانه ها بیش از این مقدار افزایش پیدا کنند، قیمت سوله‌های سبک بصرفه تر خواهد بود.

نوع استفاده و هدف شما از ساخت آن چیست؟
ابعاد سوله و نوع سوله‌ای که قرار است بسازید.
آیا به جرثقیل نیاز دارید؟
شرایط آب و هوایی و نوع محل ساخت و ساز
مواد مورد نیاز برای پوشش دیوار
مصالح مورد استفاده برای سقف
مصالح مورد نیاز برای نمای سوله
پوشش کف سالن
تجهیزات مورد نیاز برای روشنایی
تجهیزات مورد نیاز برای تامین تهویه مطبوع

 

جرثقیل سوله های صنعتی
اگر قصد ساخت سوله صنعتی یا سالن های تولیدی برای نیاز کسب و کارتان دارید به این نکته مهم توجه داشته باشید که ایا نیاز به جرثقیل سقفی دارید یا نه. در صورت مثبت بودن پاسخ تان باید بدانید که دلیل مهم بودن این نکته چیست و اگر از آن غافل شوید چقدر متحمل دوباره کاری و خسارت می شوید.
جرثقیل سقفی روی ستون ها سوار می شود و تمام وزن باری که بلند می کند را به ستون ها منتقل می کند پس ستون ها باید قوی تر انتخاب شود تا بتواند وزن خود جرثقیل و باری که بلند می کند را داشته باشد.

 

سوله های صنعتی دست دوم
سوله های دست دوم اغلب دلالان برای سود خود از جنس زنگ زده و ضایعاتی استفاده کرده و ورق های آن را معمولا از لوله های ضایعاتی شرکت نفت تامین می کنند به طوری که آن لوله ها را برش داده و به ورق تبدیل میکنند.
در اغلب موارد سوله ی دست  دوم که دوباره مونتاژ شده اما ظاهری عالی دارد کیفیت بسیار پایینی دارد زیرا آهن آن زنگ زده آن را سنک می کنند و رنگ آمیزی مجدد می کند و جنس ورق های آن همانطور که گفته شد از موارد ضایعاتی هست که قیمت آن برایشان مقرون به صرفه است یا فروششان ارزان تر است.
جدا ازین موارد مثلا شما اگهی سوله ی دست دومی را در خراسان پیدا می کنید اما برای شمال می خواهید طبیعتا بار برف و و استقامت باد آن در شهر های مختلف ایران متفاوت است.

دفترچه ی محاسباتشان به راحتی قابل انحراف است و نمیتوان به آن اعتماد کرد.

حال چاره چیست؟

شما نهایت دقت را لازم است داشته باشید تا سرتان کلاه نرود و موارد زیر را باید مد نظر قرار دهید.

1- داشتن دفترچه ی محاسبات سوله دست دوم که هرچند می توانند آن را با محاسبات غلط پر کنند.

2- سعی کنید سوله های نصب شده را خریداری کنید نه سوله های د مونتاژ شده زیر احتمال زیاد دارد که سوراخ ها و محل های پیچ و مهره یکسان و جفت و جور نباشد که اگر رعایت نشود دردسر و خسارت زیادی دارد که راه چاره ی آن تاکید در قرارداد که شرط پرداخت شما این باشد که سوله در محل مورد نظر شما به طور کامل نصب و اجرا شود در غیر اینصورت خسارت های وارده با فروشنده است و حتما ضمانت اجرایی بگیرید.

3- طبیعتا سوله های دست دوم را برای مشتری پسند شدن و زیبایی آن رنگ می کنند که این کار موجب می شود میزان زنگ زدگی های آهن ها و وصله های آن مخفی شود و تشخیص آن سخت شود.

4- اطمینان حاصل کردن خرید از کلیه ی قطعات و لوازم یک سوله هم چون: بیس پلیت، فریم سقف و ستون، وال پست، استرات، تیر ریزی سقف، باد بند های ستون و سقف است. و تک تک این موارد را در قرار داد ذکر کنید.

5- قیمت نهایی خرید را کاملا واضح مشخص کنید که می توان آن به متراژ  یا به وزن که نباید بیشتر از یک کیلوگرم باشد. دلیل اهمیت این مورد چیست؟ معمولا دلالان یا فروشندگان سوله معیار فروش خود را وزن انتخاب می کنند مثلا در هر متر 30 کیلو گرم حال اگر دروغ گفته یا اشتباه کرده باشد و در آخر بجای 30 کیلوگرم در هر متر 40 کیلوگرم باشد این 10 کیلوگرم مابه التفاوت تکلیفش چه می شود اگر از شما طلب کند ضرر زیادی خواهید کرد. که فروشندگان از این راه بسیار کلاه بر سر مشتریان خود گذاشته اند.
پس این نکته را بسیار جدی بگیرید و در قرار داد ذکر کنید که ما به التفاوت وزن اضافه اگر بیشتر از یک کیلوگرم از میزان توافق بود به گردن فروشنده باشد تا از دغل و فریب خوردگی جلوگیری کنید.
6- به شهری که سوله در آنجا نصب است دقت کنید مثلا سوله ای که در تهران نصب است را نمی شود در دماوند نصب کرد زیرا تحمل بارش برف سنگین آن منطقه را طبیعتا دارا نیست و درصورت تحمل یک بار سنگین برق ممکن است سوله زیرش کند.

 

ساخت سوله صنعتی
نقشه خوانی سوله صنعتی
سوله صنعتی چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *