سوله سردخانه

سوله سردخانه

سوله سردخانه
سوله سردخانه برای نگهداری مواد غذایی مانند میوه، صیفی جات، سبزی، گوشت و لبنیات استفاده می کنند. دمای سوله سردخانه با توجه به نوع محصول، قابل تنظیم می باشد. عمدتا دمای معمول سوله سردخانه بالای صفر، بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد می باشد. همچنین دما در سوله های سردخانه زیر صفر، بین 0 تا -20 درجه سانتیگراد است.
سردخانه ها به اشکال و کاربری گوناگون از گذشته نقش بسیار مهمی در زمینه حفظ، نگهداری مواد غذایی و محصولات صارداتی و وارداتی دارد. سوله سردخانه امروزه در بسیاری از صنایع پرکاربرد است و شرکتها و کارخانجات تولیدی بزرگ و کوچک جهت بهره وری و سود دهی بیشتر و همچنین برای رعایت بیشتر و بهتر بهداشت تصمیم به ساخت و خرید سوله سردخانه میگیرند.
می‌توان گفت که سوله‌های سردخانه در حالت کلی به دودسته قابلیت تقسیم‌شدن دارد. این دودسته سوله شامل سوله‌های زیر صفر و سوله‌های بالای صفر می‌شود. باید بگوییم که سوله‌های زیر صفر در واقع برای منجمدکردن مواد غذایی مورداستفاده قرار می‌گیرند. در حالت کلی مواد غذایی که احتمال فاسدشدن آن‌ها زیاد است را در دسته سوله‌های زیر صفر می‌توان قرارداد. به طور معمول سوله سردخانه تبریز بالای صفر را برای قراردادن محصولات باغ‌ها انتخاب می‌کنند.

 

سوله سردخانه
سوله سردخانه

 

انواع سوله سردخانه
سردخانه ها به عنوان سوله بهداشتی شناخته میشوند که با توجه به کاربری، محل نگهداری و مدت زمان نگهداری محصولات در انواع مختلفی ساخته می شوند که در زیر به معرفی مهم ترین انواع آن میپردازیم:
سردخانه موقت
سردخانه دائمی با دمای بالای صفر درجه (سردخانه بالای صفر)
سردخانه انجماد با دمای زیر صفر درجه (سردخانه زیر صفر)

 

سوله سردخانه
سوله سردخانه

سوله‌های سرد خانه ای انجماد
چهارمین نوع سوله‌های سردخانه‌ای، سوله‌های انجماد است. به این نوع سوله‌ها، سوله‌های سوله زیر صفر درجه هم می‌گویند. می‌توان از این نوع سوله‌ها برای نگهداری انواع گوشت، ذرت و دیگر مواد غذایی استفاده کرد. می‌توان گفت یکی از ویژگی ای این سوله این است که به‌راحتی می‌توان آن را تنظیم دما کرد. بنابراین به‌راحتی می‌توانید از این سوله‌ها برای نگهداشت مواد غذایی با دمای بالای صفر درجه نیز استفاده کنید.

انواع سردخانه بر اساس دما
اما اگر بخواهیم دمای یک سردخانۀ بالای صفر را به زیر صفر برسانیم، کاری دشوار است و کمپرسور فشار زیادی را متحمل خواهد شد. سردخانه دو مرحله ای نیز وجود دارد که دمای بالا و پایین صفر را تامین میکند و معمولا کاربردهای خاصی دارد (مثل بستنی سازی). البته انواع دیگری از سردخانه وجود دارد که به منظور سرد کردن سریع مواد غذایی استفاده میشود و دمای منفی ۴۰ درجه را فراهم میکند (تونل انجماد).

سوله سردخانه صنعتی
ساخت سوله سردخانه از آنجایی که همانند یخچالی بزرگ و دائمی محسوب می‌گردد، علاوه‌بر موارد مذکور دارای قوائد و استاندارهایی است. که آن را از سایر سوله‌های صنعتی متمایز می‌دارد، این سبک از سوله‌ها به دلیل نوع کاربری و تجهیزاتی که در آن دپو، تولید و یا نگهداری می‌شود می‌بایست دارای شاخصه‌های ذیل باشد:
ساخت سوله به روش بهینه‌سازی (بهینه‌سازی با طراحی)
جلوگیری از اتلاف انرژی طبق مباحث مقررات ملی
قابلیت انعطاف‌پذیری و تجهیز سالن‌های صنعتی
قابلیت گسترش در راستای افزایش سطح بنا و یا تغییر کاربری
سهولت در نصب و اجرا

 

سوله سردخانه
سوله سردخانه

 

سوله سردخانه میوه ای
سوله سردخانه ای
از سوله های زیر صفر، می توان به عنوان سوله های بالای صفر نیز استفاده نمود. اما عکس این حالت، ممکن نخواهد بود. این قابلیت جایگزینی به این دلیل است که در سوله های زیر صفر، می توان دما را بیشتر کرد؛ یعنی دمای محیط را بسته به محصول نگهداری شده، روی دماهای بالای صفر تنظیم نمود؛ اما همانطور که گفتیم، عکس این حالت امکان پذیر نیست؛ زیرا با پایین آوردن دما در سوله های بالای صفر، فشار بسیار زیادی به کمپرسور ها وارد شده و در آینده دچار مشکل خواهند شد.
کنترل لحظه ای دمای سوله، یکی از نکات مهم در حفظ و نگهداری مواد غذایی است. معمولا برای کنترل دما از روش ترموگرافی (Thermography) استفاده می شود. ترموگرافی، روش تصویر برداری به وسیله مادون قرمز است. در این روش، به دلیل این که میزان پرتو منتشر شده از اجسام، با تغییر دما متغیر است، کوچکترین تغییرات دمایی نیز قابل رویت خواهد بود.

هزینه سوله سردخانه
قیمت سوله سردخانه
قیمت سوله سردخانه به عوامل مختلفی از جمله متراژ و مساحت سوله بستگی دارد. برآورد قیمت هر متر مربع از سوله سردخانه با توجه به دهانه، ارتفاع و نوع سوله مشخص میشود. هر اندازه دهانه سوله عریض تر و بزرگتر در نظر گرفته شود وزن سازه افزایش پیدا میکند و قیمت استراکچر فلزی بالاتر میرود از آن طرف هزینه تمام شده دیوارکشی و فنداسیون کاهش پیدا میکند. به این صورت که هرگاه سازه به روش تیرورقی ساخته شود مسلما هزینه ها زیادتر برآورد میشود.

 

سوله سردخانه
سوله سردخانه

نقشه سوله سردخانه
عایق بندی سردخانه
عایق بندی یا ایزولاسیون کف سوله سردخانه میتواند شامل کف چینی، قیرگونی، آجرچینی و عایق حرارتی باشد که هرگونه تبادل حرارتی با کف را از بین می برد. همچنین کف سردخانه باید حدود ۱ تا ۱.۲ متر از سطح زمین بالاتر باشد. دیوارها و سقف نیز به روش های مختلف عایق بندی میشود. تجهیزات و سنسورهایی مثل کنترل دما و رطوبت نیز در سالن سوله سردخانه باید نصب شود. این سنسورها میتوانند میزان مصرف انرژی را بهینه کند. سنسور رطوبت برای سردخانه حیاتی است. این سنسور رطوبت را اتوماتیک اندازه می گیرند و لوله های بخار آبی که در تمامی محیط اتاقک وجود دارد و دارای نازل هایی برای پخش بخار آب می باشد را فعال می سازند.
ساخت سوله سردخانه
بهترین روش ساخت سوله سردخانه روش خرپایی میباشد. در روش ساخت به صورت خرپایی هیچ محدودیتی در اجرای دهانه های بزرگ وجود ندارند و همینطور مصرف فولاد در این سازه به حداقل میرسد. این نوع سازه تمام تائیدیه های سازمان نظام مهندسی را باید اخذ کند، در عین حال وزن سازه سبک میباشند و از لحاظ قیمت هم بسیار ارزان و مقرون به صرفه است و سریع ساخته میشود.
نکات مهم در ساخت سوله سردخانه
قطعاً هنگام ساخت هر نوع سازه ای نکاتی در آن خصوص وجود دارد. از این رو سوله‌های سرد خانه ای نیز از این قضایا مستثنی نیستند. بنابراین در ادامه به بررسی این نکات می‌پردازیم.

اولین و یکی از مهم‌ترین نکات دراین‌خصوص، درنظرگرفتن نوع کاربری سوله‌های سردخانه‌ای است.
همچنین بسیار حائز اهمیت است که مسائلی مانند ارتفاع سوله سردخانه، ابعاد و غیره را نیز مورد توجه قرار دهید.
دومین نکته بسیار مهم، محل جای‌گذاری سولهٔ باشد. بنابراین باید یک محل بسیار مناسب برای جاگیری سوله‌های سردخانه در نظر بگیرید
سومین نکته این است که باید بتوانید یک برق فشارقوی برای سوله در نظر بگیرید.
شایان به ذکر است که بعد از بارگیری مواد غذایی، باید سوله را کاملاً ضدعفونی کنید.

 

سوله سردخانه
سوله سردخانه

طراحی اولیه سوله
طراحی اولیه سوله سردخانه یکی از مراحل حیاتی در فرایند ساخت است که بر اساس نیازها و الزامات شناسایی شده در مراحل قبل انجام می‌شود. در این مرحله، معماران و مهندسان با استفاده از نرم‌افزارهای طراحی پیشرفته، نقشه‌های دقیق و مدل‌های سه‌بعدی سوله را ایجاد می‌کنند تا ابعاد، ساختار وچیدمان داخلی بهینه‌ای را برای سردخانه فراهم آورند.

این طراحی شامل انتخاب نوع سازه، نحوه عایق‌بندی، و تعیین موقعیت سیستم‌های سرمایشی و تهویه نیز می‌شود. همچنین، در این مرحله باید به جزئیات مربوط به نورپردازی، سیستم‌های ایمنی، و دسترسی به تجهیزات توجه شود. طراحی اولیه نه‌تنها به تأمین کارایی و عملکرد مناسب سردخانه کمک می‌کند، بلکه می‌تواند تأثیر زیادی بر هزینه‌های ساخت و نگهداری در آینده داشته باشد. به این ترتیب، یک طراحی دقیق و علمی به شکل‌گیری سوله‌ای موثر و مقرون به صرفه منجر می‌شود.

مراحل اجرای فنداسیون
اولین مرحله از اجرای هرنوع ساختمانی احداث شالوده و یا پی و یا به اصطلاح مهندسی احداث فنداسیون است
فنداسیون سوله مهمترین بخش از یک ساتتمان صنعتی و سوله میباشد که در اجرای آن باید خیلی دقت نمود با توجه به اینکه اکثر سوله ها و سازه ها در کارخانه سوله سازی بصورت پیچ ومهره ای ساخته میشوند یا بعبارتی سوله یک سازه پیش ساخته است که در کارخانه سوله سازی پارس ساخته میشود و به محل پروژه حمل میشود و روی فنداسیون سوار شده و بسته میشود .
اگر فنداسیون بصورت دقیق و تراز اجرا نشود باعث میشود
سازه و سوله پیش ساخته که با اتصالات پیچ ومهره ای اکثر ساخته میشود در جایگاه خود قرار نگیرد و باعث شود که سوله به درستی بهم چفت نشده و کار اجرا و احداث سوله را با مشکل مواجه نماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *