سوله مواد شیمیایی
صنایع دارویی و شیمیایی اغلب به فضاهایی اختصاصی برای فرآیندهای تولید خود نیاز دارند. این سولهها محیطهای کنترل شدهای را برای تولید مواد دارویی، مواد شیمیایی و سایر محصولات مرتبط فراهم میکنند.
این سولهها ممکن است شامل زیرساختهای تخصصی مانند اتاقهای تمیز، سیستمهای تهویه، و تجهیزات برای اختلاط، ترکیب، سنتز و بستهبندی مواد دارویی و شیمیایی باشند.
اغلب مواد شیمیایی بسیار خطرناک هستند و در صورت نگهداری غیراصولی باعث آسیب جدی به افراد و محیطزیست میشوند.
بنابراین، این مواد باید بر اساس دستورالعملهای ایمنی تعریفشده نگهداری شوند. یکی از این دستورالعملها و نکات مهم در نگهداری از مواد شیمیایی، توجه به تهویه و دمای محیط آن است.
به عبارتی، انبارها یا آزمایشگاههای نگهدارنده مواد شیمیایی باید دارای تهویه مناسب باشند تا احتمال آتشسوزی و مسمومیت در بستر آنها به حداقل برسد. منظور از تهویه مناسب نیز کنترل سرمایش و گرمایش محیط به صورت استاندارد، فیلتراسیون هوای ورودی و خروجی و پایین آوردن رطوبت انبار است. همچنین، به جریان انداختن همیشگی هوا و خروج هوا در زمانهای مشخص نیز اهمیت زیادی دارد. نکات دیگری نیز درباره تهویه انبار مواد شیمیایی وجود دارد.

ویژگی سوله مواد شیمیایی
انبارهای شیمیایی که در ابعاد مختلفی ساخته می شوند محل نگهداری مواد شیمیایی به شکل گاز، مایع و جامد می باشند. که در ادامه به بررسی بعضی از ویژگی های این نوع انبارها می پردازیم.
کلیه مسائل ایمنی و فنی از جمله؛ ذخیره آب، کلید ضد جرقه و قطر سیم های برق بایستی استاندارد باشد.
از نگهداری چوب و کاغذ و مواد اشتعال زای دیگر در محوطه ی انبار جلوگیری شود.
در کلیه انبارهای مواد شیمیایی و سموم نصب سیستم هشدار دهنده ضروری است.
میزان رطوبت موجود در انبار میبایست زیر ۴۰درصد تنظیم گردد.
وجود دماسنج و رطوبت سنج در چند نقطه انبار جهت کنترل دما و رطوبت ضروری است.
نصب تابلوهای هشدار و علائم راهنما جهت جلوگیری از بروز حادثه و پیشگیری از خطرات احتمالی الزامی است.
تابلوها می بایست از فاصله ۱۵ متری قابل دیدن و خواندن بوده و همچنین معنا و مفهوم تابلوها می بایست به کارکنان آموزش داده شود.
تجمع بخارهای مواد شیمیایی بسیار خطرناک بوده و خطر آتش سوزی را افزایش می دهند بنابراین وجود سیستم هواکش استاندارد جهت خروج این گازها ضروری می باشد.
انبار مواد شیمیایی و سموم باید مجهز به حداقل دو دستگاه پودر گاز ۱۲کیلو گرمی و یک دستگاه کپسپل پودر گاز ۵۰کیلو گرمی باشند و نسبت به حجم و مساحت انبار دارای تعدادی سطل آتش نشانی سرباز محتوی ماسه خشک سرند شده باشند.
ایجاد هر گونه مخزن جهت نگهداری مایع و یا کاز در انبارهای کوچک ممنوع است.

دستورالعملهای تهویه انبار مواد شیمیایی
رطوبت محیط انبار باید کمتر از ۴۰ درصد باشد. بنابراین، لازم است میزان رطوبت محیط هر چند وقت یکبار بررسی شود. برای این منظور، میتوانید از رطوبتسنج استفاده کنید.
سیستم تهویه مطبوع انبار مواد شیمیایی باید غیرمستقیم باعث سرمایش یا گرمایش محیط شود. به عبارت دیگر، سیستمهای سرمایشی و گرمایشی باید در محوطه خارج انبار نصب شوند. بنابراین، فراموش نکنید که بهرهگیری از سیستمهای تهویه مطبوع در انبار مواد شیمیایی باید به صورت غیرمستقیم صورت بگیرد.
بر اساس استانداردهای GMP، دمای داخلی انبار طبق نوع ماده شیمیایی ذخیرهسازی شده باید در وضعیت سردخانهای بین 2 الی 5 درجه سانتیگراد باشد. همچنین، دما در شرایط خنک نیز باید بین 8 الی 15 درجه سانتیگراد قرار داشته باشد. این وضعیت با کمک دماسنج قابل بررسی است. باید دماسنج را در فواصل مشخصی در انبار نصب کنید تا اپراتور بهتر بتواند شرایط را کنترل کند.
سیستمهای تهویه مطبوع باید قدرت لازم را داشته باشند تا بتوانند هوای داخل انبار را ۶ مرتبه در هر ساعت تعویض کنند. بهعلاوه، دستگاههای ورودی و خروجی هوا باید دارای فیلتر باشند. همچنین، مساحت سطح هواکشها به نسبت کف انبار باید ۱ به ۱۵۰ باشد. با رعایت این دستورالعملهای کاربردی میتوان تهویه انبار را به بهترین شکل ممکن انجام داد.

قیمت سوله مواد شیمیایی
پارامترهای موثر بر قیمت طراحی نمای سوله
یکی از مهمترین پارامترهایی که در طراحی نمای هر ساختمانی مطرح میشود، قیمت آن است. بدون شک قیمت طراحی نمای هر ساختمانی، با توجه به متراژ بنا، نوع بنا و سبکی که برای آن انتخاب شده، متفاوت میباشد. بنابراین مواردی مانند سلیقه و بودجه کارفرما و همچنین قوانین و ضوابط شهرداری در تعیین قیمت آن موثر هستند.
مصالحی که قرار است برای طراحی نما ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. مهمترین پارامترهای تاثیر گذار در قیمت طراحی نمای یک ساختمان عبارتند از:
سبک نمای ساختمان
مصالح و مواد اولیه مورد استفاده در طراحی نما
متراژ و ابعاد ساختمان
حق الزحمه طراحان، پیمانکاران و کارگران ساختمان