سوله مرغداری

سوله مرغداری

سوله مرغداری
سوله مرغداری همانطور که از نامش پیداست محلیست برای نگهداری انواع طیور مثل بوقلمون یا مرغ که دو هدف، نگهداری مرغ ها برای تامین پروتئین و هدف دوم نگهداری مرغ های تخمگذار و گاهاً پرورش جوجه ساخته می شود. سوله های مرغداری در انواع متنوعی طراحی و اجرا می شوند در طراحی چنین سوله هایی شرایط آب و هوایی و همچنین دمای داخلی سوله و تهویه آن حائز اهمیت است. اصولاً طیور به منظور تامین پروتئین یا مرغ های تخمگذار در چنین سوله هایی نگهداری می شوند.

 

سوله مرغداری
سوله مرغداری

ساخت سوله سبک برای مرغداری 
ساخت سوله سبک برای مرغداری در ابعاد مختلف صورت می پذیرید. اما ابعاد استاندارد برای طول آن حداقل 75 متر و برای عرض آن 12 متر در نظر گرفته شده است. از طرف دیگر دهانه سوله مرغداری باید به حدی باشد که تجهیزات لازم مرغداری، به داخل آن به راحتی وارد شوند.
افزایش دما در فصل تابستان تاثیر منفی بر روی درآمد مرغداری دارد، بنابراین مهندسین برای حل این مشکل در سوله مرغداری ساخت حوضچه آب را لازم می دانند. در سالن های مرغداری دو حوضچه آب در سمت ورودی هوا وجود دارد تا دمای هوای داخل سوله کاهش پیدا کند.
یکی دیگر از نکات مهم ساخت سوله مرغداری نحوه ساخت سقف آن است، به طور معمول در این نوع سازها سقف آن کم ارتفاع و با قوس زیاد ساخته می شود.

سوله سبک مرغداری
مزایای سوله سبک مرغداری عبارتنداز:

  • استفاده از آهن آلات کمتر
    دهانه بزرگ
    قیمت مقرون به صرفه
    مقاوم در برابر بادهای شدید و زلزله
    حمل و نقل راحت
    استحکام و امنیت بالا
    استاندارد بودن
    تعمیر و نگهداری راحت و آسان
    سرعت بالا در ساخت و نصب آن
    قابلیت نصب جرثقیل بر روی آن
    در اشکال متنوع و زیبا
    فوندانسیون های کوچک

 

سوله مرغداری
سوله مرغداری

انواع سوله مرغداری
همانطور که به آن اشاره شد، سوله‌های مرغداری معمولا با توجه به تعداد ماکیان، دارای اندازه‌های مختلفی بوده و همچنین شیب و ارتفاع متفاوتی نیز با سایر سوله‌ها دارد. به طور کلی این سازه‌ها به سوله مرغداری قوسی، سوله مرغداری دو طبقه، سوله‌های طاق ضربی و سوله‌های دو شیب تقسیم می‌شوند. برای طراحی آن‌ها نیز از چند روش استفاده می‌شود که عبارت‌اند از:

ساخت مرغداری با تیرورق سینوسی
ساخت سوله با تیرورق به روش سنتی
ساخت سوله مرغداری به روش UBM

سوله مرغداری پیش ساخته
سوله مرغداری گوشتی

سوله مرغداری تخمگذار
برای ساخت سوله مرغداری، به دلیل استفاده از ماشین آلات مربوط به پرورش طیور، باید سوله ای با دهانه بزرگ ساخته شود.
یکی از مهمترین نکات ساخت سوله سبک مرغداری، داشتن سیستم تهویه مناسب است. با محاسبات دقیق مهندسی با توجه به موقعیت مکانی و مقیاس سازه، بهترین حالت های اجرای سوله صورت می گیرد.
اینکه از چه سیستم تهویه ای در سوله مرغداری استفاده شود، اهمیت ویژه ای دارد. برای سوله های مرغداری از دو نوع سیستم تهویه استفاده میشود:

 

سوله مرغداری

 

سیستم تهویه تونلی
سیستم تهویه حداقلی

سوله مرغداری دست دوم
بازار اجاره سوله مرغداری و خرید و فروش سوله مرغداری دست دوم همچنان گرم است. چرا مردم سوله مرغداری دست دوم می خرند؟ زیرا گاهی زمان کافی برای ساخت و نصب آن ندارند. یا میخواهند تنها زمان کوتاهی از سالن مرغداری خود استفاده کنند.
اما به خاطر داشته باشید که این سوله ها در اکثر موارد توسط برخی افراد، از ضایعات و مصالح بی کیفیت خرید و فروش میشوند. در سوله های مرغداری رعایت بهداشت و متریالِ باکیفیت حرف اول را میزند. پس صِرف اینکه قیمت پایین تری دارند یا سریعتر ساخته میشوند، نمی توانند گزینه های مناسبی برای مکانِ کسب و کار شما باشند.

ساخت سوله مرغداری
در ابتدا قبل از طراحی و اجرای سوله مرغداری باید هدف اصلی و اساسی آن مشخص شود همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم سوله های مرغداری با دو هدف طراحی می شوند زمانی که تصمیم دارید محلی برای نگهداری مرغ ها جهت تامین تخم مرغ و یا پروتئین دایر کنید با زمانیکه تصمیم دارید سوله ای را دایر نمایید که در آن به پرورش و اصطلاحاً جوجه کشی مشغول باشید شرایط کاملاً متفاوت خواهد بود
در نظر داشته باشید حین طراحی و اجرای سوله های مرغداری باید به چند نکته مهم و البته اساسی توجه بسیار زیادی داشت کوچک‌ترین بی‌توجهی به این نکات می تواند سفارش دهنده را تا سال‌های سال با مشکلات عدیده مواجه کند که به مرور طی این راهنما عنوان می کنیم.

 

سوله مرغداری
سوله مرغداری

اجاره سوله مرغداری
قیمت سوله مرغداری
به طور دقیق نمی توان قیمت سوله مرغداری را برآورد کرد اما به صورت تقریبی مانند تمام سوله ها می توان بر اساس ابعاد و نوع طراحی و میزان متریال مورد استفاده همچنین سبک اجرای سوله می توان یک قیمت تمام شده تقریبی را حدس زد چنانچه در این زمینه سوال و یا ابهامی وجود دارد و به منظور استعلام قیمت و نیازهای مرتبط با احداث سلول مرغداری می توانید با کارشناسان پوژان سازه تماس بگیرید.

ابعاد سوله مرغداری
یکی دیگر از مهمترین پارامترهایی که در ساخت سوله های مرغداری مطرح می شوند ابعاد آن‌ها هستند. این ابعاد عموما با در نظر گرفتن فاکتور هایی مانند وضعیت جوی منطقه، مشخصه هایی که برای زمین سوله مطرح هستند و سایر مواردی از این دست تعیین می شوند و سپس سوله مورد نظر با این ابعاد طراحی خواهد شد و پیاده سازی می شود. معمولا استاندارد ابعادی که برای سوله مرغداری مطرح می شود عرض دست کم ۱۲ متری و طول دست کم ۷۵ متری است.
حین طراحی سوله مرغداری باید به ابعاد استاندارد آن توجه داشت مثلاً اینکه چه تعداد مرغ یا چه تعداد مرغ تخمگذار قرار است در این سوره نگهداری شوند می توان حداقل و حداکثری را از سفارش دهنده جویش شد البته سوله های مرغداری دارای ابعاد استانداردی هستند و اصولاً بر اساس این نبود بر اساس استثنا و نوع کارکرد سوله و همچنین نیاز سنجی‌های مربوطه این ابعاد را به اندازه‌های دلخواه تغییر داد دقت داشته باشید.

سوله مرغداری

 

مراحل ساخت سوله مرغداری
ساخت این سازه‌ها شامل مراحل مختلفی می‌شود که از آغاز تا تکمیل پروژه باید مطابق با آن‌ها اقدام شود. در ادامه به مراحل مختلف مربوط به ساخت سوله مرغداری گوشتی اشاره می‌شود:

تصمیم ابتدایی مربوط به ساخت سوله
توافق بر سر قیمت میان کارفرما و شرکت سوله ساز
طراحی زیرسازی و نقشه سوله توسط شرکت سوله ساز
عقد قرارداد بین مشتری و سوله ساز
تحویل دفترچه محاسباتی
تاییدیه نظام مهندسی
ساخت سوله با اجرای پی‌ریزی
ساخت اسکلت سوله مرغداری در شرکت سوله ساز
انتقال اسکلت از کارخانه به محل اجرای پروژه
نصب اسکلت
اجرای دیوار، سقف و کف سازی لازم
نصب تجهیزات و تاسیسات

دیوار سالن مرغداری
برای احداث ساختمان مرغداری از مصالح مختلفی می توان بهره گرفت. آجر، چوب، سیمان، بلوک، بتون و ورق فلزی از مصالحی هستند که قابل استفاده در ساخت مرغداری می باشند. دو نوع دیوار در سالن مرغداری استفاده می شود. دیوار اصلی سالن و دیوار حائل بین قسمت های مختلف.
استفاده از بلوک سیمانی به علت فضای داخل آن که به نوعی به عایق بودن محیط کمک میکند در ساخت سوله مرغداری رایج است. طرف بیرونی سوله مرغداری سیمان کاری می شود تا از نفوذ آب به داخل جلوگیری شود. ممکن است دیوار ها از جنس آجر نیز ساخته شوند که روی آن عایق کاری نیز انجام می شود.

 

سوله مرغداری
سوله مرغداری

سقف سوله مرغداری
سقف سوله مرغداری نقش مهمی را در نوع عایق بندی فضای سوله ایفا می‌کند؛ به همین دلیل استفاده از مصالح مناسب برای ساخت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از بهترین انتخاب‌ها جهت پوشش سقف سوله، استفاده از ساندویچ پانل است. پانل‌های ساندویچی ماموت به دلیل دارا بودن مزایای متعدد، ویژگی‌های گوناگونی را برای سازه به دنبال خواهند داشت.
علاوه‌بر این در صورت تمایل می‌توان از سایر مصالح ساختمانی همچون کرکره سیلیکونی، ایرانیت یا لایه‌هایی از پشم سنگ و پشم شیشه نیز بهره گرفت. عایق بندی این سوله‌ها نیز بسیار مهم بوده؛ چراکه دمای بدن طیور باید در یک شرایط کنترل شده باشد تا رشد و سلامتی آن‌ها دچار مشکل نشود. همچنین اگر از کارتن پلاست یا نانو برای ایزولاسیون سقف به کار رود، ویژگی‌هایی همچون خواص آنتی باکتریال و قابلیت شستشو را ارائه می‌دهند.
پس از اتمام ساخت و نصب اسکلت، دیوارها و سقف سوله اجرا می شوند که می تواند با توجه به نیاز های شما از انواع مصالح و متریال های مختلف با طراحی های مختلف ساخته شود. در این مرحله کف سازی لازم نیز صورت می گیرد که باز ممکن است از جنس های مختلفی اجرا شود.

سقف سوله مرغداری با ساندویچ پانل
پوشش سقف ساندویچ پنل از دو لایه ورق تشکیل می شود. بین این ورق ها عایق نرم و انعطاف پذیری قرار دارد. در نتیجه ساندویچ پانل سقف مرغداری خود یک عایق حرارتی است و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. قابلیت شستشوی آسان دارد که این مزیت مهمی برای سقف سالن مرغداری است.

عایق سوله مرغداری
استفاده از ساندویچ پانل، کارتن پلاست، عایق پشم شیشه و انواع دیگر عایق های در ساخت سوله مرغ داری بسیار مرسوم شده است.
هرگونه خطا در ساخت سوله های مرغداری باعث خسارت زیادی می شود و در نهایت موجب تلفات می شود. به جهت دوام بیشتر سازه نیاز به استفاده ازبهترین مصالح است که از هزینه های اضافی کاسته شده و به طور کلی تنها یک بار و برای مدتی طولانی برای ساخت سازه هزینه شود.

هزینه ساخت سوله مرغداری
جهت ساخت سوله‌های مرغداری از مصالح مختلفی استفاده می‌شود که ابعاد آن‌ها نیز با یکدیگر تفاوت دارد؛ به همین دلیل هزینه ساخت انواع سوله مرغداری نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود. هزینه ساخت این سوله‌ها به عوامل مختلفی وابسته است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به فاکتورهای زیر اشاره نمود:

ابعاد ساختمان و اسکلت سوله مرغداری
تجهیزات گرمایشی و سرمایشی به کاررفته در سوله
تاسیسات مربوط به تهویه هوا
متریال به کاررفته در جداره‌های سوله
تاسیسات تغذیه ماکیان
خروجی‌های مربوط به فاضلاب
نوسان نرخ ارز در بازار

فاصله بین دو سالن مرغداری
سوله پرورش مرغ گوشتی با سایر سوله های دامداری کمی متفاوت است. آنها نسبت به محیط و عوامل بیماری زا که – ممکن است برای سایر حیوانات بی خطر باشند، حساس ترند. هر چند طبق ضوابط : حداقل فاصله سالن های مرغداری 10 متر است – اما چنانچه محدودیتی در فضای ساخت سوله ندارید – بهتر است فاصله سالن ها را بین 15 تا 20 متر در نظر بگیرید.
طبق ضوابط بهداشتی برای سوله مرغداری گوشتی ، باید دفاتر و مکان های بهداشتی در ابتدای ورودی مرغداری وجود داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *