سوله پرورش قارچ

سوله پرورش قارچ

سوله پرورش قارچ، فضایی برای کشت انواع قارچ خوراکی است که طراحی استاندارد و اصولی این سوله‌ها، امکان تولید قارچ با کیفیت بالا را در تمام فصول سال فراهم می‌کند.
ساخت سالن پرورش قارچ به صورت صنعتی نیاز به اخذ مجوز و پروانه از سوی جهاد کشاورزی دارد. جهاد کشاورزی برای ساخت یک واحد صنعتی، دستورالعمل هایی را مقرر نموده است که هر واحد صنعتی باید مطابق آن ساخته شود.
ساخت سوله پرورش قارچ یکی از اقداماتی است که شاید در ابتدا پرهزینه به نظر برسد، اما در زمانی کوتاه با درآمدزایی بالایی که دارد تمامی آن هزینه‌ها جبران خواهد کرد. در ادامه نحوه ساخت و احداث سوله پرورش قارچ و تجهیزات موردنیاز آن را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

ساخت سوله پرورش قارچ

ساخت یک سوله مناسب برای پرورش قارچ شامل چندین مرحله اصلی به شرح زیر است:

۱-سفت کاری و نازک کاری:
اجرای فونداسیون و ساخت اسکلت اصلی ، نصب دیوارها و سقف با استفاده از مصالح عایق و اجرای تأسیسات برقی، آبرسانی و تهویه

۲- نصب تجهیزات تخصصی:
نصب سیستم کنترل دما و رطوبت به همراه نصب قفسه ها و بستر های کشت و تجهیز امکانات بهداشتی و نظافتی

۳-آزمایش و بهره برداری:
تست عملکرد سیستم های تهویه و کنترل محیطی و ارزیابی شرایط مناسب برای شروع پرورش قارچ بعلاوه آموزش و راه اندازی سیستم برای بهره برداری

این مراحل کلی به همراه توجه به استانداردها و نظارت فنی می تواند منجر به ساخت یک سوله مناسب برای پرورش قارچ شود.

سؤال بسیاری از مشتریان در این زمینه بوده است. مهم‌ترین اصل این است که سقف سالن عایق بوده و معمولاً از پشم‌ شیشه، ورق‌ های عایق، دیواره‌ های دوبل و عایق از جنس گالوانیزه یا غیره که در باربر گرما و سرما مقاومت زیادی داشته باشد.
باید جوری تهویه هوا را کنترل کرد که میزان هوای مرده کم بوده و گردش مناسبی داشته باشد. با استفاده از ساندویچ پنل ها و استفاده از صفحات استیل با پوشش‌ های پلی اورتان می‌تواند عایق مناسبی باشد و باید از نفوذ آفات نیز با استفاده از عایق‌ بندی درست کانکس‌ های پرورش قارچ جلوگیری کرد.

تجهیزات مورد نیاز در سوله پرورش قارچ

همانطور که پیش تر اشاره کردیم پرورش قارچ نیاز به نصب تجهیزات ضروری دارد این تجهیزات به شرح زیر می باشند:
قفسه های چندطبقه: برای بهره وری بهتر از فضا.
سیستم تهویه: برای تنظیم جریان هوا و کنترل دما.
رطوبت ساز: جهت حفظ رطوبت بالا در محیط.
سیستم گرمایش و سرمایش: برای تنظیم دمای مطلوب.
سیستم آبیاری: جهت تأمین رطوبت بستر کشت.
نور پردازی کنترل شده: بسته به نوع قارچ

کاربرد سوله پرورش قارچ

سوله های پرورش قارچ در زمینه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند که برخی از این کاربردها عبارتند از:
تولید قارچ دکمه ای و صدفی
تولید قارچ های دارویی مانند گانودرما
آموزش و پژوهش در زمینه کشت قارچ
صادرات محصولات قارچی

بهترین سوله برای پرورش قارچ

پرورش قارچ همان طور که در موارد قبل تر نیز به آن اشاره شده، به دلیل حساسیت بالا در خصوص ایجاد بهترین شرایط برای رشد قارچ خوراکی در کنار بهداشتی بودن بستر و همه تجهیزات مرتبط با آن یک صنعت نسبتا سختی است که در این میان سوله های نقش بسیار زیادی در فراهم کردن موارد گفته شده دارند.
سوله ها با عایق بندی مناسب به همراه در اختیار گذاشتن فضای کاری مناسب باعث می شوند که بستر رسیدگی و رشد قارچ ها بهتر از همیشه شود.
آناتومی و ساختار قارچ های خوراکی به گونه ای است که در صورت بروز و نفوذ هوای گرم و یا کاهش رطوبت بستر به سادگی و در عرض چند دقیقه می توانند کاملا خشکیده شوند پس یکی از عوامل مهم در ساخت سوله برای پرورش قارچ ، عایق بندی مناسب سازه می باشد.

متراژ مناسب سالن پرورش قارچ

به طور کلی در هر متراژی می توان پرورش قارچ را انجام داد اما نکته مهم مقرون به صرفه بودن آن است. متراژهای بالاتر از ۴۰ متر تا نهایتا ۱۰۰ متر توجیه اقتصادی دارد. اما نکته مهم این است که در فضاهای زیر ۳۰ متر برای کسب تجربه و اشنایی با کار بسیار مناسب می باشداندازه های مناسب سالن پرورش قارچعرض بین چهار و نیم متر تا شش و نیم مترطول بین ۱۰ الی ۱۵ مترارتفاع بین ۳ الی ۴ متر

تجهیزات پرورش قارچ

جهت راه اندازی سالن پرورش قارچ نیاز به یکسرزی تجهیزات ضروری دارید که در ادامه به تفصیل به توضیح هر یک از این موارد پرداخته شده است.

دستگاه رطوبت ساز
کولر یا چیلر
فن های سیرکولاسیون
فن های تهویه
رطوبت سنج
شیر آب
هیتر گلخانه ای
خاک پوششی و کمپوست

عایق کاری سالن قارچ

یکی از مهم ترین عواملی که در ابتدای راه اندازی سالن قارچ باید توجه ویژه به آن داشته باشید عایق سازی سالن می باشد. این عایق کاری سالن را از تبادل حرارتی بیش از حد با دمای محیط جلوگیری میکند.
یعنی در فصول گرم و سرد سال بتوان راحت دمای سالن را افزایش یا کاهش داد. همچنین این کار از ورود حشرات به داخل سالن و ایجاد خسارات زیان بار جلوگیری میکند.

قیمت سوله پرورش قارچ

پارامترهای موثر بر قیمت طراحی نمای سوله
یکی از مهم‌ترین پارامترهایی که در طراحی نمای هر ساختمانی مطرح می‌شود، قیمت آن است. بدون شک قیمت طراحی نمای هر ساختمانی، با توجه به متراژ بنا، نوع بنا و سبکی که برای آن انتخاب شده، متفاوت می‌باشد.
بنابراین مواردی مانند سلیقه و بودجه کارفرما و همچنین قوانین و ضوابط شهرداری در تعیین قیمت آن موثر هستند. مصالحی که قرار است برای طراحی نما ساختمان مورد استفاده قرار گیرند. مهم‌ترین پارامترهای تاثیر گذار در قیمت طراحی نمای یک ساختمان عبارتند از:
سبک نمای ساختمان
مصالح و مواد اولیه مورد استفاده در طراحی نما
متراژ و ابعاد ساختمان
حق الزحمه طراحان، پیمانکاران و کارگران ساختمان

سوله سازی پرورش قارچ
طراحی سوله پرورش قارچ
قیمت سوله پرورش قارچ
سوله پرورش قارچ دست دوم
سوله های پرورش قارچ
نمای سوله پرورش قارچ
ساخت سوله پرورش قارچ
سازنده سوله پرورش قارچ
پیمانکار سوله پرورش قارچ
سوله پرورش قارچ در تهران
سوله پرورش قارچ در کرج
سوله پرورش قارچ در شهریار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
Send via WhatsApp
مشاوره آنلاین