سوله دامداری

سوله دامداری

سوله دامداری
یکی از سوله هایی که ساختار ساخت در آن ها مهم است سوله دامداری است , این نوع سوله ها باید در برابر حوادث احتمالی چون زلزله ، طوفان ، برف و … مستحکم باشند . ساخت سوله دامداری گوسفندی عمدتا در خارج شهر صورت می پذیرد تا مشکلات ناشی از نگهداری دام ها گریبان گیر زندگی های شهری نشود و همچنین دامها از آلودگی مصون باشند , سوله هایی که در حومه شهر ساخته می شوند بدین منظور مناسب هستند و باید در نظر داشت که حریم قانونی فاصله با دیگر دامدارها را رعایت کرد. هرچقدر این فاصله بیشتر باشد سلامت دامها در مقابل بیماری هایی که از سایر دامداری ها شیوع پیدا می کند را بیشتر می توان تضمین کرد.

 

سوله دامداری
سوله دامداری

 

ابعاد مناسب دامداری گوسفندی
ابعاد مناسب دامداری گوسفندی بر اساس نوع دام و تعداد آنها تعریف می شود که البته ما قبلا در مقاله ی ( ابعاد مناسب برای ساخت سوله گاوداری ) ، توضیحات جامعی در رابطه با ابعاد آن داده ایم و در اینجا قصد داریم بهترین و مناسب ترین ابعاد برای ساخت سوله دامداری ( گوسفند – بز – بره ) را با شما سروران به اشتراک بگذاریم:

ارتفاع و دهانه سوله
کمترین ارتفاعی که می توان برای یک سوله دامداری در نظر گرفت ۲ متر است. البته این مقدار با توجه به بسته یا باز بودن سوله متفاوت است. در مناطق سردسیر که نیاز به ساخت آغل های بسته وجود دارد، این ارتفاع بیشتر خواهد بود. باید اشاره کنیم که میزان ارتفاع سوله های دامداری با توجه به اندازه گله نیز متفاوت است. در واقع هر چه دام بیشتری در آغل نگهداری شوند، نیاز به گردش هوای بیشتری وجود دارد. بدین منظور باید ارتفاع بیشتری برای ساخت سوله در نظر بگیرید. همچنین ابعاد دهانه سوله های دامداری نیز بست ه به مقدار دام متفاوت خواهد بود. به طور کلی می توان گفت که بهترین میزان این دهانه بین ۲۵ تا ۲۸ متر است.

 

سوله دامداری

مساحت مورد نیاز دامداری
برای ساخت سوله دامداری باید نکاتی از جمله جنس متریال استفاده شده در سازه، ابعاد، طول، عرض، ارتفاع ورق‌های فولادی گالوانیزه، اسکلت سازه و ساختار فلزی را در نظر گرفت. علاوه بر این سوله دامداری باید به نحوی ساخته شود که از استحکام کافی در برابر حوادثی مانند زلزله، طوفان، برف، باران و… برخوردار باشد. تمامی موارد گفته شده بسته به نوع کاربرد و موقعیت مکانی احداث سوله دامداری باید محاسبه و مشخص شده باشد.

کف سوله دامداری
کف این سوله ها می توانند از جنس خاک باشند و مصالح خاصی برای ساخت آن ها در نظر گرفته نشود. البته توصیه می شود که این بخش ها را از جنس سنگ و یا سیمان بسازید. از طرفی کف این نوع سوله ها حتما باید به صورت شیبدار اجرا شود. در این صورت آب جاری در کف به آسانی به سمت کانال های فاضلاب هدایت می شود.

 

سوله دامداری
سوله دامداری

نقشه ساخت سوله دامداری
سوله دامداری صنعتی
بهترین روش ساخت سوله دامداری صنعتی و یا دامداری گوسفندی بزرگ ، شیوه سوله سبک خرپایی می باشد. مقطع تمامی اجزای اسکلت فلزی این نوع سازه ، پروفیل است و می توان سوله های عریض تری را با قیمتهای ساخت سازه پایینتری به ارمغان آورد. البته نکته ای که به آن باید توجه ویژه داشته باشید این است که در این سازه ها ، فقط در مصرف فولاد صرفه جویی نمی شود

سوله سبک دامداری
محل نگهداری دام، باید کیفیت و استحکام کافی داشته باشد. همچنین قابلیت نصب تجهیزات جانبی دیگر نیز ضروری است. تجهیزاتی مانند تهویه هوای مناسب، وسیله گرمایش و سرمایش، روشنایی، محل علوفه دام و… باید قابل نصب باشند. سوله ها علاوه بر این قابلیت ها، دارای قیمت ارزان و نصب آسان هستند. همین عوامل، موجب کاربرد گسترده آنها به خصوص در دامداری می‌شود.
سوله سبک سوله‌ای است با سقف قوسی شکل که به روش های UBM، خرپایی و سازه فضایی ساخته می‌شود. برای ساخت سوله سبک دامداری معمولاً از روش UBM استفاده می‌شود. در این روش از ورق گالوانیزه خودنگه‌دار، خودایستا و بدون نیاز به اسکلت‌بندی (تیر و ستون) استفاده می‌شود.

 

سوله دامداری
سوله دامداری

قیمت سوله دامداری
قیمت سوله دامداری و هزینه ساخت گاوداری صنعتی و مدرن و احداث آن به عوامل مختلفی که در زیر لیست شده است بستگی دارد:
خرید زمین برای ساخت سوله مخصوص دامداری
نوع کاربرد سوله مخصوص دامداری
نوع سازه سوله دامداری
متریال ساخت سوله دامداری
ابعاد سوله دامداری و دیگر سوله های مورد نیاز در دامداری
تجهیزات مورد نیاز دامداری
تعداد و ظرفیت دامداری
شرایط جغرافیایی و اقلیمی محل احداث سوله دامداری
شرکت سازنده سوله
محل احداث سوله دامداری

سوله دامداری سنتی
ابتدا دامداری سنتی را بررسی میکنیم. امروزه دامداری به شکل صنعتی و در ابعاد بزرگ انجام میشود و یکی از مشاغل در رشته کشاورزی است. شیوه سنتی کاری است که مردم از قدیم الایام و با هدف تامین نیازهای خود آن را انجام می دادند. اما چرا امروزه برخی از مردم همچنان به آن مشغول هستند.

تامین گوشت برای غذای مصرفی روزمره
استفاده از شیر و تهیه سایر لینیات
در دسترس بودن روزانه تخم مرغ
استفاده از مواد غذایی ارگانیک و تازه
به عنوان سرگرمی و پر کردن اوقات فراغت
کاهش هزینه خرید مواد غذایی
در دسترس بودن مواد غذایی در زمان بروز بحران های مختلف

سوله دامداری
سوله دامداری

 

احداث سوله دامداری
موقعیت مکانی سوله دامداری
زمینی که برای دامداری انتخاب میشود باید دور از محل سکونت انسان و در سطح شیب دار و بالایی قرار داشته باشد تا آبهای سطحی و بارشی به آن مکان نفوذ پیدا نکند و تخلیه آبهای بارشی و فاضلاب راحت انجام شود. برای نگهداری گاو و گوسفند باید مکانی با کیفیت و مستحکم باشد. علاوه بر مکان نگهداری گاوها و گوسفندان، تجهیزات جانبی همانند تهویه هوای مناسب، وسایل گرمایشی و سرمایشی، روشنایی، محل علوفه دام و… نیز جزو ملزومات اساسی نگهداری دام میباشد.

ساخت سوله دامداری
سوله دامداری گوسفندی
ارتفاع سوله دامداری
هزینه ساخت سوله دامداری
هزینه ساخت دامداری گوسفندی صرفا با ابعاد دهانه و ارتفاع و طول سوله مشخص می گردد و همچنین نوع و روش ساخت هم تاثیر زیادی در قیمت دارد. خب مشخصا در مساحت های بالای ۱۰۰۰ متر و دهانه های بالاتر از 18 متر می توانید از روش خرپایی استفاده کنید، در این حالت هم قیمت تمام شده برای شما ارزانتر تمام میشود و هم سازه بهتری خرید کرده اید.
نوع کاربری سوله
برای نگهداری از دام می‌توان دو نوع سوله با اندازه آزاد یا سالن‌های سنتی در متراژ‌های کوچک‌تر از ۳۰۰ متر را به کار برد. سوله اندازه آزاد موجب بهره‌وری بالا از فضا و افزایش راندمان کاری می‌شود.

متریال به کار رفته
نوع متریال و کیفیت فولاد استفاده شده در ساخت بسته به عملکرد و کاربری که دارد.

ابعاد سوله
یکی از قابلیت‌های سوله دامداری، ساخت آن در ابعاد و اندازه‌های سفارشی مشتری است. البته باید این نکته را هم در نظر گرفت که هر چه دهانه سوله بزرگ‌تر باشد در نتیجه فضای بیشتری ایجاد شده و می‌توان حجم بالایی از دام و تجهیزات را در آن به کار گرفت.

سوله برای دامداری
در ساخت سوله برای دامداری چه مواردی باید رعایت شود؟
ساخت سوله برای دام مستلزم برنامه ریزی دقیق و در نظر گرفتن نیازهای خاص حیوانات است. موارد زیر برخی از اجزا و عواملی است که در ساخت سوله برای دام باید در نظر گرفته شود:
اندازه: اندازه سوله باید متناسب با اندازه حیوانات باشد تا فضای کافی برای حرکت راحت و آزاد آنها موجود باشد.
تهویه: تهویه کافی برای حفظ محیطی سالم و راحت برای دام ضروری است. این را می توان از طریق استفاده از پنجره ها، دریچه ها و دهانه های سقف به دست آورد.
عایق کاری: عایق کاری برای حفظ دمای راحت در سوله، به ویژه در شرایط آب و هوایی شدید مهم است.
نورپردازی: روشنایی مناسب برای رفاه دام و ایجاد محیط کار ایمن و روشن مهم است.
کفپوش: کفپوش باید بادوام، لغزنده و به راحتی تمیز شود تا از تجمع باکتری ها و انگل ها جلوگیری شود.
امنیت: سوله باید ایمن باشد تا از فرار دام ها جلوگیری شود و از آنها در برابر شکارچیان محافظت شود.
دسترسی: دسترسی کافی مانند درها و دروازه ها باید فراهم شود تا امکان جابجایی آسان دام به داخل و خارج از سوله فراهم شود.
جنس پوشش سقف و شیب سقف سوله دامداری چقدر باید باشد؟
به طور کلی به منظور پوشش سقف سوله دامداری از ورق گالوانیزه استفاده می‌شود ولی پوشش‌های دیگر قابل اجرا هستند.
سقف سوله دامداری لازم است حتما دارای شیب باشد. سوله‌هایی دارای عرض کم باید حدود ۵ متر شیب سقف داشته باشند که به صورت یک طرفه ساخته می‌شود. در صورت بزرگ بودن ابعاد سوله لازم است سقف به صورت هشتی ساخته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان
Send via WhatsApp